Toggle sidebar

Nieuws

20 July 2018

Heeft u zich al ingeschreven voor Van Hippocrates tot datadriven dokter (4 sept. a.s.)?

Artificial Intelligence, wat is dat nu precies? Welke rol hebben de CMIO’s en medisch-specialisten in het optimaliseren van informatie-uitwisseling met in- en externe collega’s, met patiënten en andere partijen? Hoe zorgen we ervoor dat het dossier waardenvolle data bevat? En hoe kunnen we die data zo inzetten dat we steeds beter kunnen voorspellen?

12 July 2018

Verpleegkundige met lef: CNIO Frida van de Klippe - van Dam (Isala)

Omdat Registratie aan de bron niet kan zonder zorgverleners met lef, zetten we de schijnwerper op Isala's CNIO Frida van de Klippe - van Dam. Deze Chief Nursing Information Officer is een verpleegkundige met lef!

12 July 2018

Alle informatie over de Basisgegevensset Zorg (BgZ) bij elkaar

De Basisgegevensset Zorg (BgZ) is ontwikkeld om goede overdracht van patiëntgegevens zo praktisch en snel mogelijk realiteit te maken. Steeds meer partijen implementeren deze landelijke standaard met voorrang in in hun systemen, en dat geeft focus. Wij hebben nu alles over de BgZ bij elkaar gezet.

3 July 2018

Beslisondersteuning in ICT & Health

De Registratie aan de bron-pilot Beslisondersteuning start deze zomer, en ICT & Health schrijft erover.

3 July 2018

Congres: Van Hippocrates tot datadriven dokter - 4 september a.s

Bent u medisch specialist? Schrijf u in voor dit congres, georganiseerd door Registratie aan de bron, VIPP en Federatie Medisch Specialisten.

Algemeen, BgZ, 24 May 2018

Nieuwe standaard in HL7 CDA beschikbaar voor uitwisselen BgZ tussen ziekenhuizen

Het uitwisselen van de belangrijkste patiëntgegevens tussen ziekenhuizen wordt binnenkort een stuk gemakkelijker. In goede samenwerking met Epic, Chipsoft, Nictiz en Registratie aan de bron is overeenstemming bereikt over een technische standaard voor de uitwisseling van de Basisgegevensset Zorg (BgZ) tussen ziekenhuizen.

19 April 2018

Dokter met lef: dr. Marc Seelen (UMCG)

Dr. Marc Seelen is nefroloog en chief medical information officer (CMIO) in het UMCG. Ook hij is een dokter met lef. Registratie aan de bron kan niet zonder zorgverleners met lef. Wij zetten hen graag (in dit geval in een filmpje) in de schijnwerpers – om te laten zien hoe zij werken aan complete zorginformatie die altijd beschikbaar is voor patiënten en zorgverleners.

5 April 2018

‘Meer oog hebben voor elkaars rol’

Zo'n 50 verpleegkundige teamleiders in VUMC leerden én lachten tijdens de serious game.

27 March 2018

Empower de dokter! 19 april | 14:00 - 14:45, Zorg & ICT

Empower de dokter! Op Zorg & ICT vertelt dr. Marc Seelen, nefroloog en chief medical information officer in het UMCG, welke kansen hij ziet voor zichzelf en zijn collega's als eenduidig vastleggen voor hergebruik praktijk is. Seelen spreekt samen met Joyce Simons, programmamanager Registratie aan de bron.

26 March 2018

‘Hergebruik scheelt’, zo leren de game-deelnemers

NFU NVZ Nictiz V&VN Federatie Medisch Specialisten