Toggle sidebar

Nieuws

Algemeen, 24 May 2018

Nieuwe standaard in HL7 CDA beschikbaar voor uitwisselen BgZ tussen ziekenhuizen

Het uitwisselen van de belangrijkste patiëntgegevens tussen ziekenhuizen wordt binnenkort een stuk gemakkelijker. In goede samenwerking met Epic, Chipsoft, Nictiz en Registratie aan de bron is overeenstemming bereikt over een technische standaard voor de uitwisseling van de Basisgegevensset Zorg (BgZ) tussen ziekenhuizen.

19 April 2018

Dokter met lef: dr. Marc Seelen (UMCG)

Dr. Marc Seelen is nefroloog en chief medical information officer (CMIO) in het UMCG. Ook hij is een dokter met lef. Registratie aan de bron kan niet zonder zorgverleners met lef. Wij zetten hen graag (in dit geval in een filmpje) in de schijnwerpers – om te laten zien hoe zij werken aan complete zorginformatie die altijd beschikbaar is voor patiënten en zorgverleners.

5 April 2018

‘Meer oog hebben voor elkaars rol’

Zo'n 50 verpleegkundige teamleiders in VUMC leerden én lachten tijdens de serious game.

27 March 2018

Empower de dokter! 19 april | 14:00 - 14:45, Zorg & ICT

Empower de dokter! Op Zorg & ICT vertelt dr. Marc Seelen, nefroloog en chief medical information officer in het UMCG, welke kansen hij ziet voor zichzelf en zijn collega's als eenduidig vastleggen voor hergebruik praktijk is. Seelen spreekt samen met Joyce Simons, programmamanager Registratie aan de bron.

26 March 2018

‘Hergebruik scheelt’, zo leren de game-deelnemers

20 March 2018

Verhalen van de werkvloer: VWS en Informatieberaad Zorg bezoeken Registratie aan de bron in LUMC

Hoe krijgt Registratie aan de bron in de praktijk vorm? Een delegatie van VWS en deelnemers van het Informatieberaad Zorg bezochten op dinsdag 20 maart het LUMC, om dat te zien en te horen.

20 March 2018

Dokter met lef: dr. Lieke Welling (LUMC)

Registratie aan de bron kan niet zonder zorgverleners met lef. Wij zetten hen graag in de schijnwerpers – om te laten zien hoe zij werken aan complete zorginformatie die altijd beschikbaar is voor patiënten en zorgverleners. Een van hen is dr. Lieke Welling, programmaleider Registratie aan de bron in het LUMC en chirurg-oncoloog.

13 March 2018

Zorginformatie altijd en overal beschikbaar: gebruik BgZ zal flinke stap voorwaarts zijn

Zowel in een boeiend artikel in De Groene Amsterdammer als in Skipr wordt deze week benadrukt hoe belangrijk het is dat zorgverleners overal kunnen beschikken over de juiste zorginformatie, om zo veilige en goede zorg te kunnen geven aan patiënten.

5 March 2018

Jaarmagazine 2017

Dichter bij de zorg was het Registratie aan de bron-motto in 2017. Dat we daarin geslaagd zijn laten we zien in dit Jaarmagazine 2017.

22 February 2018

In De Medisch Specialist: Eenduidig vastleggen van zorginformatie in de palliatieve zorg

NFU NVZ Nictiz V&VN Federatie Medisch Specialisten