Toggle sidebar

Nieuws

17 november 2017

Aanlevering kwaliteitsregistratie hoofd-halstumoren in twee umc’s aangepakt

In de afgelopen periode werden twee projecten over de kwaliteitsregistratie van de zorg voor hoofd-halstumoren opgeleverd. Een van het Maastricht UMC+ en een van het Radboudumc.

Algemeen, 10 november 2017

Serious game in studie Medische Informatiekunde

Medisch Centrum Oost, de serious game van Registratie aan de bron, wordt met ingang van komend collegejaar ingezet in het onderwijs aan studenten Medische Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Algemeen, 1 november 2017

Kom de Registratie-aan-de-brongame spelen op de Citriendag!

Op vrijdag 17 november houdt het Citrienfonds zijn jaarlijkse Meet and Greet. Dé kans om kennis te maken met de vijf 'Citriensterren' Registratie aan de bron, Naar regionale oncologienetwerken, Doen of laten? Terugdringen van onnodige zorg, Sturen op kwaliteit en e-Health.

Algemeen, 12 oktober 2017

Radboudumc en Jeroen Bosch Ziekenhuis pakken overdracht aan

Over patiënten die een stamceltransplantatie ondergaan gaat er veel zorginformatie op en neer tussen het Jeroen Bosch Ziekenhuis naar het Radboudumc. Een groot deel van de voor- en nabehandeling vindt in Den Bosch plaats, terwijl de daadwerkelijke ingreep in Nijmegen gebeurt. Het project 'Regionale uitwisseling' wil de overdracht van zorginformatie rond deze patiënten uitvoeren volgens het principe van eenmalig vastleggen voor meervoudig gebruik.

Algemeen, 12 oktober 2017

Dokters trainen dokters in epd-gebruik

Om zorginformatie gestructureerd en eenmalig te kunnen vastleggen, moeten dokters eerst goed en handig met het epd kunnen werken. En daar schort het nogal eens aan. In het Radboudumc loopt het project PLEZIER. Daarin trainen artsen die het werken met epd volledig onder de knie hebben, hun collega’s.

Algemeen, 12 oktober 2017

Nieuw epd biedt kansen voor eenduidige registratie

Het UMCG is hard bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe epd. In het eerste weekend van december is de go-live en schakelt het Groningse umc over op Epic.

Algemeen, 11 oktober 2017

Medisch Centrum Oost officieel geopend!

Serious game Registratie aan de bron, voor iedereen die vastlegt of hergebruikt, beleefde in Leiden zijn premiere.

Algemeen, 5 oktober 2017

‘Betere zorg en meer tijd voor de patiënt’

‘De zorg gaat een nieuw tijdperk in. Dat hangt nauw samen met het feit dat wij, als zorgprofessionals, ons bewust worden van het feit dat zorg zich ook buiten de muren van de eigen afdeling, de eigen discipline en het eigen ziekenhuis afspeelt.'

Algemeen, 27 september 2017

Interactie tussen zorgprofessionals en technici op Data Driven Healthcare

Op 23 november vindt in Utrecht voor de tweede keer het Data Drive Healthcarecongres plaats, onder leiding van enthousiast Registratie-aan-de-bronambassadeur, CMIO en nefroloog Marc Seelen. Hij roept zorgprofessionals op om te gaan: ‘Er is op deze bijeenkomst een goede interactie tussen zorgprofessionals en technici.' Een van de keynotespeakers is Leon van Halder, voorzitter van de stuurgroep Registratie aan de bron.

Algemeen, 14 september 2017

Connecting the dots – inspiratie voor 2018

Nefrologen, chirurgen en andere medisch specialisten, IT’ers en beleidsmakers; een bont gezelschap betrokkenen bij Registratie aan de bron kwam op donderdagmiddag 14 september in Utrecht bijeen om ervaringen te delen, te inspireren en elkaar te bevragen. Ieder van hen draagt op een of andere wijze bij aan eenmalig, eenduidig vastleggen voor hergebruik, en de resultaten daarvan worden zichtbaarder.

NFU NVZ Nictiz