Toggle sidebar

Nieuws

22 februari 2018

In De Medisch Specialist: Eenduidig vastleggen van zorginformatie in de palliatieve zorg

19 februari 2018

Serious game met alle deelnemers Meet Up Informatieberaad Zorg

Door de game zelf ervaren hoeveel gedoe het scheelt als je gegevens gestructureerd op de juiste plaats vastlegt en collega’s dat ook doen

14 februari 2018

Volop raakvlakken tussen MedMij, Registratie aan de bron, VIPP en Medicatieproces

‘Jullie komen in die zorginstellingen. Het is goed te weten wat er gebeurt, wat er op je afkomt en wat jullie daarin kunnen doen.’ ‘Als programma’s staan we hier met elkaar, omdat we als programma’s elkaar nodig hebben.’ Zo’n twee honderd consultants en leveranciers kwamen op 8 en 13 februari in Utrecht bij elkaar om meer te horen over MedMij, Registratie aan de bron, VIPP en Medicatieproces - en over wat deze vier programma’s bindt.

Algemeen, 19 januari 2018

Basisgegevensset Zorg wordt de standaard

Het Informatieberaad Zorg heeft de Basisgegevensset Zorg (BgZ) en het model van de Zorginformatiebouwstenen (zib’s) vastgesteld als landelijke standaarden voor de uitwisseling van patiëntendata. Dat is een belangrijke mijlpaal voor Registratie aan de bron en alle partijen die daaraan deelnemen.

24 november 2017

Dichter bij de zorg op ‘Meet and Greet’ bij Citrienfonds

De serious game Medisch Centrum Oost werd gespeeld, we vertelden over het direct aanleveren aan kwaliteitsregistraties en over het plezier van eenmalig en eenduidig vastleggen, kortom: Registratie van de bron was enthousiast aanwezig op de Meet and Greet van het Citrienfonds op vrijdag 17 november in Zeist.

17 november 2017

Aanlevering kwaliteitsregistratie hoofd-halstumoren in twee umc’s aangepakt

In de afgelopen periode werden twee projecten over de kwaliteitsregistratie van de zorg voor hoofd-halstumoren opgeleverd. Een van het Maastricht UMC+ en een van het Radboudumc.

Algemeen, 10 november 2017

Serious game in studie Medische Informatiekunde

Medisch Centrum Oost, de serious game van Registratie aan de bron, wordt met ingang van komend collegejaar ingezet in het onderwijs aan studenten Medische Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Algemeen, 1 november 2017

Kom de Registratie-aan-de-brongame spelen op de Citriendag!

Op vrijdag 17 november houdt het Citrienfonds zijn jaarlijkse Meet and Greet. Dé kans om kennis te maken met de vijf 'Citriensterren' Registratie aan de bron, Naar regionale oncologienetwerken, Doen of laten? Terugdringen van onnodige zorg, Sturen op kwaliteit en e-Health.

Algemeen, 12 oktober 2017

Radboudumc en Jeroen Bosch Ziekenhuis pakken overdracht aan

Over patiënten die een stamceltransplantatie ondergaan gaat er veel zorginformatie op en neer tussen het Jeroen Bosch Ziekenhuis naar het Radboudumc. Een groot deel van de voor- en nabehandeling vindt in Den Bosch plaats, terwijl de daadwerkelijke ingreep in Nijmegen gebeurt. Het project 'Regionale uitwisseling' wil de overdracht van zorginformatie rond deze patiënten uitvoeren volgens het principe van eenmalig vastleggen voor meervoudig gebruik.

Algemeen, 12 oktober 2017

Dokters trainen dokters in epd-gebruik

Om zorginformatie gestructureerd en eenmalig te kunnen vastleggen, moeten dokters eerst goed en handig met het epd kunnen werken. En daar schort het nogal eens aan. In het Radboudumc loopt het project PLEZIER. Daarin trainen artsen die het werken met epd volledig onder de knie hebben, hun collega’s.

NFU NVZ Nictiz